Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Sinocyclocheilus_grahami Saint-Jeoire-en-Faucigny Støleætta Saturday_Night's_Main_Event Sedum_maximum_subsp_fabaria Sonata_para_piano_n_º_1_en_Do_mayor_K_279_(Mozart) Sebekhotep_IV Terminal_Alameda Sobre_La_Publicidad_En_Es.Wikipedia Saipem Sinfonía_n.º_8_(Dvořak) Siddharta_Gautama Teatro_Corsario Saint_Martin_du_Puy_(Gironda) Sex_Pack Sarracin Submediante Tabrett_Bethell Teoría_post-colonial Tales_Of_Symphonia Saint_Jean_d'Arves Thundersteel Theodor_von_Neuhoff Siglo_XXXIII_a_C. Tabaré_Gómez_Laborde Siglo_XXXIII_a._C. Scolopax_rusticola The_Story_of_Thor_2 Safair Televisa_Ciudad_Juárez Simon_Tolkien Sistema_Duero_Inferior Tenzan Transformacion_de_Landen Syodontidae Sadalga Sofia_Amalia_de_Brunswick_Lüneburg Tierra_de_Mérida Terremoto_de_Santiago_del_Estero_1997 Torneo_Metropolitano_1969 Torneos_ATP_en_2009 Saviniona_dendroidea Sergey_Korolyov TNA_Turning_point Seleccion_afgana_de_fútbol TV_Colombia Thieblemont-Faremont Theodor_Kleine Sermones Suzhou Spring_Valley_CA Sierra_del_Perdon Sonata_para_piano_n._9_en_Re_mayor_K._311_(Mozart) Sierra_de_los_Cuchumatanes Tephros

html map