Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Alfredo_Ferrero_Diez_Canseco Dasoguz Alexandre_François_Marie_de_Beauharnais Alex_Fronea Amphiprion_sandaracinos Amenemope_(escriba) Dỗ_Mười Ditjeridoo Cuautitlán_de_García_Barragán Demografía_de_finlandia Aleksei_Ivanovich_Vvedensky Alfonso_Galan Amor_a_la_mexicana_(cancion) Ecdisona Darren_Wayne_Tillis Dev_Benegal Distrito_de_maywand David_Andrews Cátedra Distrito_de_Anta_(Acobamba) Cusco Distrito_de_Vilcanchos Daewoo_Racer/Cielo Aleuroclava_porosus Daniel_Belluscio Divo Departamento_Libertador_General_San_Martín CrazySexyCool Creagrutus_atrisignum Cyanosura American_dragon:_Jake_Long Crupina_acuta Dólar_bahameno Ana_Nikolic Cuarta_division_chilena Alonso_Álvarez_de_Toledo_y_Caro Cristian_Figueroa Creative_Technology Dudleya_compacta Diego_(album_de_Diego_Gonzalez) Dr._Heinz_Doofenshmirtz Duques_de_Windsor Diomedes_Dionisio_Díaz_Maestre Alfonso_Barrés_de_Molard Downsville_(Luisiana) Coria_C.F. Didiplis Diccionario_morfológico Distrito_Escolar_Público_de_Elizabeth Alytidae Cántabru Ana_Francisca_Abarca_de_Bolea Duncan_Grant Duplidentitermes Convolvulus_glandulifer

html map