Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.judicium.do-powod.pruszkow.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.nascitur.do-powod.pruszkow.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.operemur.do-powod.pruszkow.pl szpinakiem.

La_Ferrière-de-Flee Jardín_de_techo Jací_(São_Paulo) Jouy_le-Moutier Kievskaya José_Francisco_Fonseca Josefina_Rios Linux_Software_Map Leandro_Valle_Gonzalez_Torre Jaroslav_Levinský Julio_Gonzalez_Gonzalez Kōbō-Daishi Kawanishi_J6K Isabelle_Adjani Javier_Herreros_Gorría Jesús_Antonio_Martinez Jeronimo_de_Zurita Leporidos Le_Monde_diplomatique Juan_I_de_Navarra La_sirenita_2 Joaquín_Albarran_y_Domínguez Liga_de_los_Justos Intergroup_Financial_Services Kurt_Lycjner Iván_Goncharov Little_Sister's_Book_and_Art_Emporium Instituto_Nacional_de_Estadistica_e_Informática Juan_Storace Jen-Hsun_Huang José_Miguel_Avila_Jalvo J_Richard_Gott José_Luis_Garci Kakarong_Real Kamen_Rider_Den_O Linea_Castellbisbal_El_Papiol-Mollet Leyes_de_Extranjería_y_Sedición Lesbia Lidia_Ávila La_revolucion_en_Ucrania_1917_1921 Isabella_Mary_Beeton José_de_Ariztimuno_Olaso José_Acevedo_(beisbolista) Krasnye_Gory_(Krasnodar) Juana_Doña Karel_Lomecký Lector_de_pantalla La_Natividad_de_Nuestra_Señora José_de_Villarreal La_Celle_(Allier) JB Jamadagni Leyes_de_inferencia Irlanda_en_los_Juegos_Olímpicos_de_Albertville_1992 Jardin_de_El_Carmen_de_los_Martires

html map