Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Spighe

Spighe (od włoskiego spiga - http://www.ortopedawarszawa.com.pl/tag/przychodnia-aon/ kłos[1]) - rodzaj włoskiego makaronu o wyglądzie imitującym gałązkę z listkami lub http://www.ortopedawarszawa.com.pl/tag/wujekmaciej-instagram/ kłos. Używany najczęściej do zapiekanek lub http://www.ortopedawarszawa.info.pl/tag/ile-powinnam-wazyc-przy-wzroscie-160/ sałatek makaronowych.

Anne_Baxter_(Neighbours) Monty_Sopp Articulo_principal_Kath_y_Kim_(U_S_serie_de_television) Gymnocereus_microspermus Heraldos_del_rey Misa_(cristianismo) Gérard_Macé Heliópolis_(Libano) Mioceno_Inferior Autovia_del_Leitzaran Guerra_de_Independencia_argentina Ass_Back_Home Andrei_Biéli Grupo_45_del_Ejército_del_Aire Asociacion_de_Futbol_de_Albania Hopo_de_lobo Apalus_bipartitus Attalea_phalerata Hans_Krebs Historia_de_Labort Huey_Lewis_&_the_News Minotaur_I Morpho_achilles_achillides Arsenio_Martínez-Campos_y_Antón Huehue_Huitzilíhuitl Asociación_Espanola_de_Comunicación_Científica Ariosto Héctor_Noguera Habenaria_psycodes_f._ecalcarata Auburn_(Indiana) Hyoscyamus_chloranthus Aqua_Data_Studio Askofake Grigori_Margulis Arres_(Lérida) Mitrolysis Misal_de_constanza Astana_Temporada_2008 Guaso_(Espana) Asociacion_de_Amigos_del_Ferrocarril_de_Baleares Antas_de_Ulla_(Lugo) Gunther_W.H._Kunkel Idioma_Hiw Mont-Royal_(ciudad) Guy_Patin Güirila Herreruela Arinojo Mimosa_nilotica Hueneja_(Granada) Misión_de_San_Ignacio_de_Kadakaamán Hazanas_de_la_Juventud_Audaz Heinrich_von_Kittlitz Awen Autovía_del_Almanzora

html map