Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Seleccion_escocesa_de_futbol Teologico Single_point_of_contact San_Antonio_Tzekel The_Citizen_Athletic_Association Silvan_Buchli Sedum_bohuslavii San_Bartolome_Apóstol San_Luis_Obispo_(California) Su_majestad_el_rey Terror_Rojo_(Rusia_Soviética) Teologia_católica Tom_Clancy Tinglayan Segunda_Division_de_España_2009/10 Toga_virilis Saint_Brès_(Herault) Shortia_thibetica Selección_de_futbol_de_Somalía Toyota_Corolla_WRC Secretaría_de_Inteligencia_de_Estado Sitio_de_Barad-dûr Salad_of_a_Thousand_Delights Salem_al_Hazmi Supercopa_Colombia_2012 Serpentín Señorio_de_Cameros Torwar_Hall Sistema_limbico Tales_of_Symphonia_2 Stayton Teatro_de_la_ribera Sistema_de_archivos_UNIX Tragacantha_brachyceras The_Incident_(álbum) Sedum_acre Shulamit_Aloni Salasc Shaytān Sondhi_Limthongkul Sławomir_Mrożek Sanguisorba_hispanica Seguimiento_Farmacoterapeutico Stiphodon_surrufus Saint_Aubin-des-Coudrais Sound_Stone Sofievka Salix_cordata_var._crux-aurae Tierra_de_oates Teologia_historica Saint_Genis_Pouilly San_Luis_de_Cariagua Saudosista San_Jose_(Baleares) Satanoria

html map